هندي‌ها احداث خط آهن فهرج- چابهار را بررسي مي‌کنند

به گزارش ميراث آريا (CHTN) وزير راه و ترابري کشورمان در ديدار با رئيس هيات مديره راه آهن هند و مدير دوره‌اي اتحاديه بين‌المللي راه آهن‌ها بر گسترش همکاري‌ها در حوزه حمل و نقل ريلي تاکيد و تصريح کرد: اميدواريم فعاليت‌هاي اتحاديه بين‌المللي راه آهن‌ها فقط به اروپا محدود نشود و اين اتحاديه در تمامي نقاط جهان توسعه يابد.

وزير راه و ترابري در اين ديدار خواستار تامين تجهيزات مورد نياز و سرمايه‌گذاري بيشتر هندي‌ها در حمل و نقل ريلي کشورمان شد و بيان کرد: بخش‌هاي خصوصي دو طرف در حوزه حمل و نقل ريلي مي‌توانند ارتباط گسترده و مفيدي داشته باشند.

همچنين \"کي. سي. جينا\" رئيس هيات مديره راه آهن هند با ابراز خرسندي و تاکيد بر حضور ايران به عنوان عضو اصلي و موثر و اجرايي در اتحاديه بين‌المللي راه آهن‌ها تصريح کرد: کريدور شمال به جنوب فرصتي است که خطوط ريلي دو کشور به يکديگر متصل شود.

وي اظهار اميدواري کرد که با تعامل و همکاري دو کشور و با وجود فرصت‌هاي سرمايه‌گذاري در ايران در توسعه زيربناهاي حمل و نقل ريلي و مدرن شدن خطوط ريلي کوشا باشيم.

\"کي. سي. جينا\" در اين ديدار اعلام کرد: 24 مي 2008 نخستين کميته کاري ايران و هندوستان در زمينه گسترش همکاري‌ها در حوزه حمل و نقل ريلي برگزار مي‌شود.

وي با اشاره به کمک هند در زمينه حمل و نقل کانتينري از مسئولان راه آهن کشورمان درخواست کرد که کارشناسان دو طرف راهکارهاي گسترش همکاري‌ها را مورد بررسي قرار دهند.

رئيس هيات مديره راه آهن هند بيان کرد: دولت هند علاقه زيادي براي فعال کردن کريدور شمال به جنوب دارد و ارائه خدمات پشتيباني مي‌تواند در فعال‌سازي اين کريدور موثر باشد.

وي افزود: احداث خط آهن فهرج- چابهار به همراه توسعه بندر چابهار معنا مي‌يابد.

جينا يادآور شد: استفاده از مسير ايران براي ارتباط با اروپا مي‌تواند مسير را بسيار کوتاه کند به طوري که در مسير تعريف شده پکن به هامبورگ پس از عبور از هفت کشور محموله‌ها پس از 15 روز به مقصد مي‌رسد در حالي که از مسيرهاي ديگر 30 روز طول خواهد کشيد که اگر قطار در اين مسير فعال شود طي مسير به هفت روز کاهش مي‌يابد.
رئيس هيات مديره راه آهن هند در پايان خواستار امضاي يادداشت تفاهم‌ها در زمينه‌هاي مختلف حوزه حمل و نقل ريلي شد.

در سفر \"کي. سي. جينا\" رئيس هيات مديره راه آهن هند و هيات همراه سند همکاري در خصوص سرمايه‌گذاري احداث ريلي در مسير چابهار - فهرج، ساخت سيگنالينگ لکوموتيو، تجهيز ايستگاه آپرين و همچنين همکاري در رابطه با امور آموزشي و برقي کردن خطوط، راه اندازي قطار نمايشي هندوستان - ايران - روسيه و گسترش همکاري با اتحاديه بين‌المللي را آهن‌ها مورد بررسي و توافق قرار گرفت.

بخش راه آهن هند در طول چند سال گذشته با کشورهاي مختلف از جمله ايتاليا، روسيه، آلمان، آفريقاي جنوبي و اخيرا با چين يادداشت تفاهم‌هايي را به امضا رسانده است.

/105



انتهای پیام/

کد خبر 1387012618